هوش مصنوعی ما را مصرف خواهد کرد

فصل اقتصاد - تکنولوژی‌ها دارند حدس می‌زنند که مصرف‌کننده در سال 2030 چه می‌پوشد و چه می‌خورد و می‌خرد.

منبع: وایرد/ آینده نگر در جهان امروز، هرکس که کسب و کاری راه می‌اندازد به این فکر می‌کند که کاش می‌دانستم در ذهن مشتری چه می‌گذرد. اصولا هم همیشه تحقیقات گسترده‌ای در مورد بازار و خواسته‌های مصرف‌کنندگان انجام می‌گیرد اما باز هم ذهن مصرف‌کننده به جعبه سیاهی می‌ماند که هر آن ممکن است واکنش غیرمنتظره‌ای از آن بیرون بیاید.
خبر جالب اینکه هوش مصنوعی دارد به وضوح از ذهن مصرف‌کننده کدگشایی می‌کند و در آینده، این روند با سرعت و قدرت تحلیل بیشتری ادامه خواهد یافت.
واقعیت این است که ما به عنوان مصرف‌کننده اصولا به تکنولوژی‌هایی که مورد استفاده‌مان هستند خیلی فکر نمی‌کنیم. انگار این تکنولوژی‌ها به صورت نامرئی دارند زندگی ما را هوشمندتر از سابق می‌کنند. اما به زودی این روندها حتی رادیکال‌تر هم خواهند شد و وضعیت ما به عنوان مصرف‌کننده با سرعتی غیرقابل باور متحول خواهد شد.
درواقع تکنولوژی‌ها دارند تعیین می‌کنند که مصرف‌کننده در سال 2030 چه شکلی است و هویتش با چه عواملی تعیین می‌شود. مثلا چطور خرید می‌کند، غذا می‌خورد یا خود را سالم نگه می‌دارد. آسان است که تصور کنیم تکنولوژی نیروی محرک پشت هر تغییری است. اما اگر در آینده نزدیک، ربات‌ها کار خرید برای انسان را در دست بگیرند چه شرایطی به وجود خواهد آمد؟
هوش مصنوعی حتی در همین دوران حاضر هم پیشنهادهایی برای خرید به مصرف‌کننده آنلاین می‌دهد که به شدت روی تصمیم‌گیری‌های او تاثیر می‌گذارد. این یعنی تفاوتی بین خرید کردن و خرید رفتن به وجود آمده. خرید کردن به کار ربات‌ها بدل می‌شود، یعنی آنها می‌توانند مایحتاج ما را بی هیچ دردسری و بدون نیاز به مداخله ما بخرند. ما فقط برای محصولات و خدماتی که هویت ما را تعیین می‌کنند به خرید خواهیم رفت (چه آنلاین و چه غیر آنلاین).
یادگیری ماشینی پدیده‌ای است که می‌تواند از منابع بزرگ اطلاعاتی تغذیه شود و بر اساس این اطلاعات، پیش‌بینی‌های بزرگی در مورد زندگی افراد صورت بدهد. مثلا هوش مصنوعی می‌تواند برنامه زندگی شما را پیگیری کند و یاد بگیرد که شما آخر هفته‌ها بیشتر چه غذایی می‌پزید. او می‌تواند از این رفتار تکرارشونده شما درس بگیرد و مواد مورد نیاز برای این غذا را در زمان مناسبش برای شما بخرد.
همچنین در موارد زیادی، سیستم‌های انرژی در منزل و محیط‌های دیگر به صورت خودکار و بر اساس رفتارها و اولویت‌های شخصی کاربران خود عمل خواهند کرد. مثلا هوش مصنوعی بر اساس داده‌هایی که از هر فرد در اختیار دارد، می‌تواند بفهمد که او چه شرایطی را در خانه‌اش می‌خواهد. حتی وقتی دو نفر در یک خانه زندگی کنند هم سیستم‌های هوشمند می‌توانند دمای محیط را برای این افراد به صورت مجزا تنظیم کنند چون داده‌هایی از رفتارها و اولویت‌های قبلی آنها در اختیار دارند. این به این معنی نیست که شما همه‌چیز را از قبل تعیین کرده‌اید، بلکه به این معنی است که هوش مصنوعی شما را می‌شناسد و می‌داند که قرار است چه‌چیزی را انتخاب کنید.
این رویکردهای هوشمند در عین حال می‌توانند نوع استفاده ما از هر وسیله‌ای - حتی از لباس‌هایمان- را تحت تاثیر قرار بدهند و مواردی مثل حساسیت به جنس‌های خاص، بالارفتن عمر لباس یا موارد دیگر را برای کاربر تبیین کنند.
به همین ترتیب، تکنولوژی‌های آینده قادر خواهند بود تصمیم‌گیری‌های اخلاقی افراد در مورد سبک زندگی‌شان را شکل بدهند. مثلا اگر کاربری به مسئله انرژی‌های تجدیدپذیر یا سبز اهمیت می‌دهد، باید محصولی با همین مشخصات برای او انتخاب شود. نمونه‌ این رویکرد را می‌توان در شرکت‌هایی دید که اطلاعات لازم در مورد منشأ منابع انرژی مورد استفاده در محصول خود یا روند تولید آن را ذکر می‌کنند و یا از محصولات بازیافتی برای تولیدات خود بهره می‌برند. این موارد در حال حاضر استثنا هستند اما در آینده می‌توانند به قاعده تبدیل شوند.
این تغییرات در نحوه مصرف و انتخاب‌های موجود در مورد خرید، چیزی است که در آینده نزدیک شاهدش خواهیم بود. اگر امروز به صورت آنلاین و از سایت‌های مختلف اینترنتی به دنبال محصول خاصی می‌گردید و یا در مورد موضوعات خاصی سرچ می‌کنید، در جریان باشید که دارید به هوش مصنوعی کمک می‌کنید که شما را بهتر بشناسد و چه بخواهید و چه نخواهید، روی خرید شما تاثیر بگذارد. حالا دیگر می‌دانید که سیستم‌ کسب و کارهای آینده چطور تغییر خواهند کرد.


ثبت توسط : کیاسان کارت
1398/01/10

گواهی دیجیتال

درباره ما

خدمات ارائه شده در این وب سایت حاصل سال ها تجربه موفق مدیران ما در ایجاد راه کارهای کامل و مناسب با شرایط خاص کشور عزیزمان ایران می باشد.